ورق های لاستیکی با ابعاد و ضخامت های مختلف تولید شده و در مصارف گوناگونی به عنوان عایق کاربرد دارند. انواع متعددی از این نوع ورق ها موجود است که در ادامه این مطلب از سایت ثامن تجارت با آنها آشنا میشویم. کاربرد ها و ویژگی های این ورق ها نیز در ادامه بررسی خواهد شد.
ورق لاستیکی چیست؟
ورق های لاستیکی دارای خواص متنوع و کاربردی و انواع گوناگونی هستند. این ورق ها از جنس پلی استر تولید شده یا از لاستیک طبیعی، مصنوعی یا پارچه ای در تولید آن استفاده می شود. آنها توانایی تحمل دمای بالای 100 درجه سانتی گراد و کشش بالایی دارند. نارسانایی گرمایی و برق، مقاومت در برابر اشعه فرابنفش، مقاومت در برابر سرما، استحکام در برابر ضربه و فشار و… از سری ویژگی هایی است که این نوع ورق های لاستیکی دارا هستند.
به طور کلی برای تولید ورق های لاستیکی دو روش به کار می رود. روش اول، روش کلندرینگ است که در طی این فرایند، مواد خام از رول های چرخان عبور کرده و ورق ها ایجاد می شوند. در روش دوم که روش پرسی نام دارد، مواد خام میان صفحات پرس کننده قرار گرفته و محصول ورقه ای شکلی ایجاد می شود. در ادامه با انواع ورق لاستیکی، کاربرد ها و ویژگی های بیشتر آن آشنا خواهیم شد.
انواع ورق های لاستیکی
ورق های لاستیکی شامل دسته بندی های گوناگونی هستند. این ورق ها برای کاربرد های متفاوت دارای دسته بندی مختلفی نیز هستند. در ادامه انواع ورق های لاستیکی را نام می بریم:
- ورق لاستیکی طبیعی: این نوع از ورق دارای مقاومت بالا در برابر سایش است و استحکام کششی خوبی دارد. استفاده از آنها در پمپ های سوخت، ضربه گیر، درزگیر و واشر ها از کاربرد های ورق لاستیکی طبیعی است.
- ورق لاستیکی مصنوعی: این ورق ها برای لرزه گیری، واشر ها و ضربه گیری کاربرد دارند. حالت ارتجاعی و انعطاف خوب و مقاومت سایشی بالا، در کنار قیمت مناسب، از ویژگی های این ورق ها است.
- ورق لاستیکی سیلیکون: مقاومت حرارتی فوق العاده و بهداشتی بودن از ویژگی های این ورق های لاستیکی است که باعث می شود تا از آنها در صنایع غذا و دارو، پزشکی و بهداشتی استفاده شود.
- ورق لاستیکی نئوپرن: مقاومت بالای این نوع ورق از دیگر انواع مشابه بالاتر است. ورق نئوپرن از ورق های پرکاربرد و محبوب در بازار می باشد که دارای خواصی همچون: ضد فشار بودن، مقاوم در برابر حرارت، چسبدنگی خوب، جذب ارتشعات و… است.
- ورق لاستیکی ضد اسید: این ورق در تماس با مواد اسیدی مقاومت بالایی دارد. در برابر زنگ زدگی، اوزون، آب شور، الکترسیته و شرایط جوی مختلف نیز می توان از مقاومت آن بهره برد.
- ورق لاستیکی ضد روغن: خواص مکانیکی خوب، ضد سایش بودن وضد روغن بودن از جمله خواصی است که این نوع ورق های لاستیکی را برای استفاده در صنایع پتروشیمی، مخازن سوخت و نیروگاه ها مناسب می سازد.
- جهت کسب اطلاعات بیشتر: واشر نسوز گرافیتی چیست؟
کاربرد ورق های لاستیکی
ورق های لاستیکی به دلیل ترکیبات و خواصی که دارند، در صنایع به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه چند نمونه از برجسته ترین کاربرد های ورق لاستیکی را برای شما نام می بریم:
- استفاده در آب بندی درب و پنچره
- لرزش گیری درب و پنجره
- استفاده در راه آهن
- صنایع خودرو سازی
- صنایع هوانوردی
- ساخت واشر
- ساخت پرده صنعتی
- تولید روکش بلبرینگ
- صنایع دارویی
- صنایع دریایی
- ماشین آلات کشاورزی
- تولید قطعات OEM
- استفاده در کفپوش ها
- استفاده در وسایل عایق سازی یا عایق پشت بام ها
- زهشکی سیم ها
- زیر سردوش
- پادری حمام
- روکش مخازن انبار
- استفاده در کفش های ارتوپدی
- و … .