لوله از جمله پراستفاده ترین مصالح در صنایع و ساخت و ساز است. امروزه از انواع لوله گالوانیزه، پلیکا، مسی، مانیسمان، پی وی سی، سیاه، کشاورزی و گاز برای انتقال سیالات استفاده می کنند. افراد فعال در حوزه ساختمان سازی و احداث پروژه های صنعتی به خرید لوله نیاز دارند. شما می توانید برای خرید انواع لوله و اتصالات و استعلام قیمت لوله با فروشگاه اینترنتی ثامن تجارت در ارتباط باشید. در ادامه با انواع لوله ها بیشتر آشنا می کنیم.
لوله چیست؟
لوله ها، استوانه های توخالی هستند که دارای سطح مقطع دایره ای شکل می باشند و برای انتقال مواد گوناگون از جمله مایعات، گازها، مواد جامد ریز و پودری از آن استفاده می کنند. استانداردهای بین المللی و ملی گوناگونی برای ساخت لوله ها وجود دارد که هر نوع از لوله با رعایت این استانداردها تولید می شوند.
لوله ها از نظر قطر خارجی، شاخص و ضخامت دیواره مشخص می شوند. این محصول از متریال و جنس های گوناگونی ساخته و تولید می شود. بتن، پلاستیک، فولاد ضدزنگ، فلز و فایبرگلاس از جمله مهم ترین این نوع جنس ها هستند. نوع و جنس لوله را باید با توجه به نیاز و کاربردی که دارید، انتخاب کنید.
بررسی انواع لوله از نظر جنس
پیش از خرید لوله، خوب است بدانید که لوله ها انواع گوناگونی دارد و در دسته بندی های مختلفی از نظر جنس، کاربرد، سایز و فرایند تولید قرار می گیرند. در یک دسته بندی کلی لوله ها به دو نوع لوله فلزی و لوله غیرفلزی تقسیم می شوند. اما انواع لوله با توجه به جنس و متریال به 5 دسته تقسیم می شود که شامل موارد زیر است:
در ادامه درباره هریک از این نوع لوله ها که امکان خرید آنها در سایت ثامن تجارت نیز وجود دارد، توضیح خواهیم داد.
1) لوله مانیسمان
به این نوع لوله بدون درز و بدون جوش نیز گفته می شود زیرا در ساختار خود فاقد هر نوع جوشی می باشد. لوله های مانیسمان در دو رده 40 و رده 80 وجود دارند. از نظر قطر داخلی با هم متفاوت بوده ولی از نظر قطر خارجی شبیه هم می باشند. از نوع رده 80 برای مکان های که نیاز به دما و فشار است، استفاده می شود. خرید لوله مانیسمان برای استفاده در صنایع زیر نیاز است:
- انتقال نفت و گاز
- لوله کشاورزی برای آبرسانی
- صنایع پالایشگاهی و شرکت های پتروشیمی
- عایق کردن کابل فشار قوی برق
- مبدل های گرمایی و حرارتی
مقاله پیشنهادی: مشخصات فنی لوله مانیسمان
2) لوله درزدار
لوله های درزدار جوشی به دلیل داشتن درز در سرتاسر خود نیاز به جوشکاری دارد. ساخت آن با نورد استیل کویل شروع شده و سپس به ورقی صاف با ضخامت مورد نظر می رسد. ورق به حال استوانه شکلی در می آید و لبه های آن به یکدیگر جوش می خورد.
مطلب خواندنی: تفاوت لوله درزدار و بدون درز
3) لوله اسپیرال
این محصول دارای شکل مارپیچی بوده و برای تولید آن ها از ورق فلزی با ضخامت های گوناگون استفاده می کنند. از جمله ترکیبات موجود در ساختار لوله های اسپیرال می توان به پلی اتیلن، الیاف کربن و فولاد اشاره کرد. تغییر در قیمت هر کدام از مواد، تاثیر مستقیم بر قیمت لوله اسپیرال خواهد داشت.
4) لوله گالوانیزه
لوله های گالوانیزه از ورق سیاه یا فولادی تولید شده که دارای استحکام بالا و مقاومت زیادی در برابر خوردگی به دلیل داشتن روکش روی هستند. به دلیل کیفیت بالا، قیمت لوله گالوانیزه نسبت به بقیه موارد تا حدودی بالاتر است. از آن ها در سیستم های لوله کشی منازل استفاده می کنند. به طورکلی این نوع لوله ها به سه دسته سبک، متوسط و سنگین تقسیم می شوند.
5) لوله مبلی
لوله مبلی به لوله سبک و لوله روغنی نیز شناخته می شود. آنها از ورق های روغنی تولید می شوند. از جمله پرکاربرد ترین محصولات در بازار لوله و اتصالات، لوله های مبلی است. از آن ها در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، هواپیماسازی، لوازم خانگی و … به دلیل ویژگی های زیر استفاده می کنند:
- مقاومت بالا
- جوش پذیری
- فرم پذیری
- انعطاف پذیری
- قابلیت آبکاری
عوامل تاثیرگذار در قیمت لوله
قیمت لوله از نکات مهمی است تولید کنندگان و صنایع به آن توجه ویژه ای دارند. چرا که با افزایش هزینه این محصول که از مواد اولیه در صنعت می باشد، محصول نهایی نیز افزایش قیمت خواهد داشت. هرچه قیمت این نوع مصالح و مواد اولیه پایین تر باشد، سود حاصل از محصول بالاتر رفته و قیمت نهایی محصول نیز مقرون به صرفه تر خواهد بود.
نرخ انواع لوله ها با توجه به متریال، فرایند تولید، وارداتی یا تولید داخل بودن، برند تولید کننده و … متفاوت است. از این رو نمی توان قیمتی قطعی برای هر کدام از لوله در نظر گرفت. شما از طریق تماس با کارشناسان فروشگاه اینترنتی ثامن تجارت می توانید از قیمت روز لوله به صورت لحظه ای مطلع شوید.
خرید لوله از سایت ثامن تجارت
همانطور که گفته شد، خرید لوله در موارد مختلفی به کار می رود و در صنایع و پروژه های ساختمانی گوناگون استفاده می شود. در این مطلب انواع لوله را بررسی کردیم و عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت لوله برای شما توضیح دادیم. اگر قصد خرید انواع لوله و اطلاع از قیمت لحظه ای آن را دارید می توانید با کارشناسان سایت ثامن تجارت ارتباط برقرار کنید.