معرفی فولاد عملیات حرارتی + قیمت و خرید

فولادهای عملیات حرارتی دارای عناصر آلیاژی گوناگون و خواص مکانیکی متفاوت هستند. از این رو از آن‌ها در تولید قطعات با طول بلند در ماشین آلات، میلگردهای صنعتی و ... استفاده می‌کنند. خدمات عملیات حرارتی فولاد گوناگون، موجب ساخت انواع آن اعم از فولاد عملیات حرارتی پذیر ck45، Mo40، ck55، 1.6582، 1.7218 و ... می‌شود. بدون شک نرخ هر کدام از انواع Heat Treatable Steels متفاوت بوده که شما برای اطلاع دقیق از نرخ فولاد عملیات حرارتی توانسته با کارشناسان وبسایت ثامن تجارت در تماس باشید. 

فولاد عملیات حرارتی چیست؟

فولادهای عملیات حرارتی (Heat Treatable Steels) از جمله فولاد‌های است که فقط با فرایند یک سیکل گرمایش و سرمایش معروف به عملیات حرارتی، دچار تغییرات فازی و خواص برای فولاد مورد نظر می‌شود و هیچ تغییری در ترکیب شیمیایی فولادهای قابل عملیات حرارتی صورت نمی‌گیرد. هر کدام از فولادهای قابل عملیات حرارتی با توجه به کاربردشان دارای عناصر آلیاژی همچون: کروم، منگنز، مولیبدن و نیکل هستند که از بارزترین عناصر این دسته از فولادها، دارا بودن مقدار بالای از عنصر کربن برای سختی بیشتر است.

خدمات عملیات حرارتی بر روی فولادهای عملیات حرارتی با هدف افزایش خواص ماشین‌کاری، سختی، فرم‌پذیری، مقاومت به سایش و پالایش دانه و حذف تنش باقی مانده استفاده می‌شود و انواع روش های عملیات حرارتی فولاد شامل: نرماله کردن، سخت‌کاری، کوئنچ-تمپر و آنیلینگ است. 

انواع فولاد عملیات حرارتی

فولادهای عملیات حرارتی پذیر زیادی وجود داشته که قابلیت استفاده از انواع عملیات حرارتی فولاد بر روی آن‌ها امکان‌پذیر است. انواع فولادهای عملیات حرارتی براساس ترکیبات شیمیایی در دو نوع فولاد ساده کربنی و فولاد آلیاژی قرار می‌گیرد. فولاد کربنی همچون: فولاد ck45، ck55 و ck22 دارای عناصر آلیاژی نبوده و فولاد آلیاژی مانند: Mo40 و VCN دارای عناصر آلیاژی کمی هستند. به طور کلی فولادهای قابل عملیات حرارتی موجود در سایت ثامن تجارت شامل موارد زیر است:

  • فولاد ck45
  • فولاد ck55
  • فولاد Mo40
  • فولاد عملیات حرارتی 1.7218
  • فولاد قابل عملیات حرارتی 1.6582
  • و ... . 

فولاد ck45

 میزان کربن آن بین 0.4 تا 0.5 درصد است که از جمله فولادهای کربن متوسط محسوب می‌شود و از این رو عملیات جوشکاری آن سخت بوده و باید به از یک جوشکار حرفه‌ای کمک گرفت. اما فولادهای عملیات حرارتی ck45 یا فولاد 1.1191 دارای قابلیت ماشین‌کاری و مقاومت کششی مطلوبی است. 

فولاد Mo40

فولاد قابل عملیات حرارتی Mo40 با نام فولاد آلیاژی AISI 4140 در بازار موجود است که قیمت فولاد Mo40 براساس ضخامت، کشور تولیدکننده و وزن آن متفاوت می‌باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن مقاومت به سختی و استحکام بالا به دلیل وجود عناصر مولیبدن و کروم در فولاد AISI 4140 است. 

فولاد قابل عملیات حرارتی 1.7218

در زمان خرید فولاد عملیات حرارتی پذیر 1.7218 می‌توانید آن را در انواع مقاطع ورق و میلگرد تهیه کنید. این محصول به دلیل داشتن ویژگی‌های چون سختی‌پذیری و مقاومت سایشی در ساخت قطعات وسایل نقلیه استفاده می‌شود. 

فولاد عملیات حرارتی پذیر ck55

قابلیت جوشکاری، مقاومت در برابر خوردگی کم و مقاومت سایشی موجب شده تا از فولادهای عملیات حرارتی CK55 در قطعات موتور و ماشین آلات استفاده می‌کنند.

فولاد 1.7254

فولاد 1.7254 یکی از انواع فولاد‌های عملیات حرارتی مقاوم در برابر سایش متوسط است که سختی پذیری این فولاد نسبتا مناسب بوده واستحکام متوسطی نیز دارند. در واقع برای ساخت چرخ دنده و قطعات خودرو از این فولاد استفاده می‌شود.

فولاد 1.6582

فولاد 1.6582 که با نام فولاد VCN150 نیز شناخته می‌شود، دارای استحکامی بالا بوده و سختی پذیری عالی و مقاومت سایشی نسبتا خوبی نیز دارند. مطابق با استاندارد‌های جهانی، این فولاد برای ساخت محصولات فرفورژه فرموله شده است و در کنار رسانایی الکتریکی بالا، هدایت حرارتی نسبتا پایینی دارند.

فولاد 1.7228

فولاد 1.7228 یکی دیگر از انواع فولادی‌های عملیات حرارتی است که دارای مقاومت سایشی متوسط بوده و در کنار داشتن استحکام بالا، سختی پذیری خوبی نیز دارد. از این فولاد به دلیل داشتن استحکام بالا در جهت ساخت سازه‌های هواپیما و خودرو، شاه میله انتقال و اجزای فرمان استفاده می‌کنند.

کاربرد فولاد حرارتی پذیر چیست؟

فولاد عملیات حرارتی با توجه به این که دارای استحکام بالا، انعطاف‌پذیری مطلوب، مقاومت کششی بالا و مقاومت بالا در برابر شکست در صنایع گوناگونی و ساخت قطعات مختلف کاربرد دارند. از مهم‌ترین کاربردهای فولادهای عملیات حرارتی می‌توان به تولید موارد زیر اشاره کرد:

  • محورهای غیر هم‌مرکز
  • قطعات دندانه‌دار
  • شفت‌های صنایع سیمان
  • میل لنگ
  • صفحه دیسک
  • شاسی اتومبیل
  • پیچ‌های معمولی و استحکام بالا
  • ماشین آلات مهندسی

انواع روش های عملیات حرارتی

عملیات حرارتی یکی از روش‌هایی است که فولاد را در دماهای مختلفی قرار می‌دهند و مقاومت، ضریب انبساط و... مورد بررسی قرار می‌دهند. در ادامه از سری روش‌های عملیات حرارتی و ضریب انبساط فولاد و ضریب هدایتی را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

عملیات حرارتی آنیل

یکی از روش‌های عملیات حرارتی، آنیل کردن است که پس از پایان یافتن تولید قطعات در راستای بهبود کیفیت، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع این عملیات به گونه ای است که ماده را حرارت داده تا به دمایی بالا برسند و در نهایت آهسته سرد می‌شوند. در واقع فولاد در دمای ۷۰۰ درجه سانتی گراد قرار می‌گیرد تا در این عملیات ماده تا دمایی بالاتر از بلوری شدن پیش برود و در نهایت آهسته سرد می‌شود. انواع روش‌های آنیلینگ عبارتند از:

  • آنیل کامل: آنیلینگ کامل یا هم دما به گونه‌ای است که دمای قطعه تا حد مشخصی افزایش پیدا می‌کند و پس از مدتی به آهستگی سرد می‌شود.
  • آنیل هم دما: در این روش فولاد در دو دمای مختلف حرارت می‌بیند.

عملیات حرارتی مارتمپرینگ

عملیات مارتمپرینگ یکی از فرایند‌های عملیات حرارتی است که برای افزایش خواص فولاد و آلیاژ‌های آهنی از این روش استفاده می‌شود. در واقع هدف از مارتمپرینگ این است که بتوان به تعادلی بین استحکام، سختی و چقرمگی پایدار رسید. در این عملیات با حرارت دادن به مواد تا یک دمای خاص، کوئنچ کردن آن به روشی کنترل شده انجام می‌شود و در نهایت تمپرینگ انجام می‌شود.

ضریب انبساط حرارتی فولاد

این ضریب حرارتی نشان دهنده تغییر طول یک ماده در ازای دما است. هر یک از انواع فولاد‌ها دارای ضریب انبساط حرارتی مختلفی هستند که ضریب انبساط حرارتی خطی فولاد تقریبا در محدوده ۱۰-۶ تا ۱۳-۶ درجه سانتی گراد است که با افزایش دما، طول فولاد افزایش پیدا کرده و با کاهش دما، فولاد انقباض پیدا کرده و طول آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

ضریب هدایت حرارتی فولاد

ضریب هدایت حرارتی برای توانایی یک ماده برای انتقال حرارت است و ضریب هدایتی وابسته به نوع فولاد، ترکیبات شیمیایی و درجه حرارت مورد نظر می‌باشد. معمولا فولاد‌ها ضریب هدایت حرارتی خوبی دارند و برای انتقال حرارت مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

تفاوت فولاد CK45 با C45

برای فولادهای دارای کربن از حرف C برای اسم‌گذاری آن‌ها استفاده می‌کنند و در تمامی آن‌ها، این عنصر کاربرد دارد. از جمله تفاوت فولادهای عملیات حرارتی ck45 با c45 با توجه به مقدار فسفر و گوگرد به شرح زیر است:

  1. زمانی که میزان فسفر و گوگرد کمتر از 45 درصد بوده، فولاد از نوع کیفی است و هیچ حرفی بعد از حرف C قرار نمی‌گیرد.
  2. هنگامی که مقدار فسفر و گوگرد کمتر از 35 درصد بوده، فولاد قابل عملیات حرارتی از نوع نجیب است و حرف K بعد از حرف C قرار می‌گیرد. 

قیمت فولاد عملیات حرارتی

به طور کلی قیمت فولاد دچار نوسان بوده و ثابت نیست. عواملی همچون: نرخ مواد اولیه، نرخ ارز و دلار، هزینه حمل و نقل، برند تولیدکننده، میزان عرضه و تقاضا و ... در نرخ فولادهای عملیات حرارتی تاثیرگذار هستند. کارشناسان فروش ما در سایت ثامن تجارت آماده هستند تا ضمن دادن اطلاعات کافی در مورد انواع و کاربرد این محصول به شما، قیمت فولاد عملیات حرارتی را در اختیارتان قرار دهند. همچنین می توانید از قیمت میلگرد، قیمت لوله مانیسمان، قیمت ورق استیل و سایر محصولات مشابه نیز مطلع شده و اقدام به خرید نمائید.

دسته بندی محصولات

دسته بندی موجود نیست