انواع جوشکاری فلزات با هدف متصل کردن دو قطعه فلز به یکدیگر انجام می شوند. این فرایند با استفاده از دستگاه و توسط افراد متخصص صورت می پذیرد. مقایسه انواع جوشکاری و دانستن این که این عملیات به چه صورت انجام می شود، تاثیر زیادی در آگاهی شما نسبت به انواع فلزات، دستگاه های جوش و فعالیت کارگاه های مختلف خواهد داشت. در این مقاله در مورد این که جوشکاری فلزات چند نوع است و چگونه انجام می شود، صحبت خواهیم کرد. پس پیشنهاد می کنیم که مطالعه ین مقاله از سری مقالات آموزشی وب سایت ثامن تجارت را از دست ندهید.
به طور کل در فرایند جوشکاری، دو قطعه فلزی یا غیر فلزی با استفاده از گرم کردن به هم متصل می شوند. البته ذوب قطعه اتصال نیز موجب به هم متصل شدن این دو قطعه خواهد شد. روش های انجام جوشکاری به صورت زیر م باشند:
یکی از اصلی ترین انواع جوش فلزات، روش جوشکاری ذوبی یا به اختصار FW است. دراین روش ها با تولید مذاب، عمل اتصال انجام می شود. زمانی که مذاب در بین دو قطعه قرار می گیرد، اتم ها و مولکول های آن به راحتی حرکت کرده و نفوذ بیشتری در این بین خواهند داشت. پس از آن که قطعات تحت انجماد قرار می گیرند، اتصال به طور کامل انجام شده و قطعات در کنار هم محکم می شوند.
به طور کل روش های زیر را از انواع روش جوشکاری ذوبی می دانند:
از دیگر انواع جوش فلزات، جوشکاری قوسی یا به اختصار AW است. تین روش به عنوان مهم ترین نوع جوشکاری ذوبی شناخته و بعضا با نام جوشکاری ا قوس الکتریکی شناخته می شود. در این روش تولید مذاب و ایجاد اتصال با استفاده از قوس الکتریکی که میان الکترود و قطعه اعمال می شود، ایجاد می گردد. این روش خود نیز دارای انواع مختلفی است که عبارت اند از:
این نوع جوشکاری از انواع جوش فلزات به روش ذوبی است. این جوشکاری با انرژی آزاد شده از سوختن یگ گاز به دست می آید. به عنوان مثال سوختن استیلن که برای ایجاد مذاب و قرار دادن آن در محل اتصال دو قطعه در نظر گرفته می شود.
این نوع جوشکاری با پرتوی لیزر منجر به ایجاد یک جوش نازک و در عین حال عمیق در محل اتصال می شود. نکته قابل تامل در مورد این روش که موجب برتری و متمایز شدن از سایر روش ها نیز شده، این است که آن را می توان برای جوش انواع مواد مهندسی به کار برد. در واقع همه قطعات از هر موادی که ساخته شده باشند، با استفاده از جوش لیزری قابل اتصال هستند و نیازی به فلز پر کننده ندارند.
این نوع جوشکاری در حالت کلی ازانواع جوشکاری مدرن به حساب می آید. روش مذکور از روش جوشکاری ذوبی لیزری، گران قیمت تر و پیشرفته تر است. میزان حرارت تولید شده با این روش بسیار بیشتر از روش های پیشین است. از این رو این روش برای اتصال قطعاتی با ضخامت بالا نیز قاب استفاده می باشد. چرا که حرارت ایجاد شده با این روش بسیار نافذ و عمیق است. ذکر این نکته نیز ضروری است که در این روش میزان اعوجاج و انحراف قطعه نیز کمتر می باشد. اما قیمت بالا را می توان دلیل بر تمایل پایین افراد برای به کارگیری این روش دانست.
در این مقاله در مورد انواع جوش فلزات به روش ذوبی صحبت شد. اما باید بدانید که روش های جوش تنها به شکل ذوبی و زیر دسته های آن ختم نمی شود. بلکه جوش فلزات با روش های دیگری نیز قابل انجام است. به عنوان مثال با استفاده از روش جوشکاری مقاومتی یا روش جوشکاری اصطکاکی. روش های جوشکاری مقاومتی سرباره ای یا ESM، جوشکاری مقاومتی زائه ای یا RPW، جوشکاری مقاومتی درز جوش و … از دیگر روش ها برای انجام جوش فلزات است. برای آشنایی با سایر انواع جوشکاری های صنعتی و یا مقایسه انواع جوشکاری و شناخت انواع دستگاه جوش فلزات، می توانید از کارشناسان وب سایت ثامن تجارت کمک بگیرید.