در ساخت و ساز از مصالح و اجزای بسیاری استفاده می شود و این مصالح بسیار متنوع و مختلف هستند. هر یک از این مصالح نیاز به دستورالعمل خاص برای اجرایی شدن دارد. یکی از این مصالح تیرچه ها هستند که در ساخت و ساز استفاده های بسیاری از آنها می شود. تیرچه انواع مختلفی دارد از این رو در این مطلب از وب سایت ثامن تجارت قصد داریم شما را با نحوه ساخت تیرچه و انواع آن آشنا کنیم.
تیرچه ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که تولید هر یک از آنها نیازمند استفاده از روش های مختلفی می باشد. در ادامه مطلب به بررسی روش تولید هر یک از انواع مختلف تیرچه ها خواهیم پرداخت.
در مورد روش تولید تیرچه بتنی برای شروع باید این نکته را بدانید که سقف تیرچه و بلوک عموما به شکل پیش ساخته عرضه می شود و نیاز است تا در موقعیت اجرایی فقط بتن ریزی آنها انجام شود. این نوع سقف های پیش ساخته در کارخانه یا کارگاه تولید می شوند که شامل اجزای زیر می باشند.
همچنین باید گفت که امکان دارد نصب آرماتورهای حرارتی و بتن ریزی در کارگاه انجام می شود. نکته ای ک وجود دارد این است که در تولید تیرچه بتنی باید جدول استاندارد تیرچه بتنی را هم بررسی کرد. این جدول میتواند در برگیرنده پارامترهایی مانند بررسی مصالح به کار برده شده در تولید، دستگاه های کاربردی در تولید تیرچه و شیوه های آزمایش کردن مصالح می باشد.
شیوه درست تولید تیرچه بتنی یا همان تیرچه بلوک، به این شکل است که برای شروع خرپای تیرچه که یک شبکه از قبل ساخته شده از آرماتورهای عرضی، کششی و میلگرد اتصال بالایی می باشد را به صورت خرپا به همدیگر اتصال می دهند. فولادی که در ساخت تیرچه بتنی پیش تنیده استفاده می شود باید بتواند جوش پذیری، مدول ارتجاعی کافی و کمترین حالت مجاز تنش در مرحله گسیختگی را داشته باشد. برای اتصال اجزای خرپای تیرچه به شکل جوشکاری، میبایست از 2 شیوه جوش مقاومتی و جوش با قوس الکتریکی استفاده شود.
امروزه با توجه به قیمت تیرچه، فعالان در حوزه ساخت و ساز، به منظور کاهش هزینه های خود، به ساخت تیرچه کرومیت یا فلزی در همان محل پروژ پرداخته اند. برای اجرایی شدن درست این روش، باید آگاهی از شیوه تولید زیگزاگ تیرچه داشته باشید. زیرا برای ساخت تیرچه فلزی، به دستگاهی برای خم کردن میلگرد زیگزاگ نیاز دارید.
تیرهای فولادی نورد شده با فشار دادن فلز انعطاف پذیر از طریق غلتک های بزرگ ساخته می شوند تا آن را صاف کرده و به شکل دلخواه درآورند. تیرها می توانند نورد گرم یا نورد سرد باشند. تیرهای نورد گرم از فلزی ساخته می شوند که در بالای نقطه تبلور مجدد (بیش از 1000 درجه، بنابراین فلز بسیار چکش خوار است) گرم شده و سپس نورد شده است. تیرهای نورد سرد از فلزی ساخته می شوند که قبل از نورد گرم نشده است. تیرها را می توان با اکستروژن نیز ساخت که در آن فلز از طریق یک قالب عبور می کند. این را می توان به صورت گرم یا سرد نیز انجام داد.
تیرچه ها را می توان با جوشکاری نیز ساخت. در این فرآیند ورق های فلزی با مشخصات مورد نظر بریده شده و سپس با استفاده از ابزار جوشکاری صنعتی به یکدیگر جوش داده می شوند. تیرها را می توان با پرچ نیز ساخت. برای پرچ کردن، ورقهای فلزی بریده میشوند، سوراخهایی روی قطعات فلزی بریده میشوند و قطعات توسط پرچها به هم متصل میشوند تا تیرها را تشکیل دهند.
در اینجا چند دلیل رایج برای استفاده از تیرچه های فولادی پیوسته در ساخت و ساز آورده شده است:
با این حال، تیرهای فولادی پیوسته همیشه گزینه ایده آلی نیستند. برخی از معایب این مصالح ساختمانی عبارتند از:
برای ساخت تیرچه، ابتدا باید از قیمت آهن و اجزای دیگر فولادی اطلاع داشته باشید تا بتوانید روی هزینه های پروژه مدیریت داشته باشید. در این مطلب از وب سایت ثامن تجارت، سعی ما بر این بود تا روش های تولید انواع تیرچه را برای شما شرح داده و نکات مهم آنها را بررسی کنیم.
منبع: en.m.wikipedia.org