شناخت در مورد تفاوت استیل 420 و 430 به استفاده درست از این نوع گریدها کمک میکند. در بازار آهن آلات انواع فراوانی از آلیاژهای فولاد وجود دارد که در برخی از موارد با هم تفاوت دارند. با توجه به تفاوت در ساختار و عناصر شیمیایی استیل گرید 420 و 430 از آنها در صنایع مختلفی استفاده میکنند. شما در صورتی که قصد خرید استنلس استیل 420 و 430 را دارید، توانسته با کارشناسان وبسایت ثامن تجارت در ارتباط باشید.
استیل گرید 420 نوعی از فولاد ضد زنگ بوده که دارای مقدار کربن بالا و مقدار کروم آن 12 درصد است. این نوع استیل توانسته از طریق روشهای مختلفی مانند عملیات حرارتی سخت شود. انجام این کار به استیل 420 این قابلیت را داده تا برای کاربردهای سخت استفاده شود. این گرید دارای مقاومت عالی در برابر خوردگی بوده و در حالت آنیل شده یک فلز انعطاف پذیر محسوب میشود. برای اطلاع در مورد «ورق استیل بگیر 430 چیست؟» روی لینک کلیک کنید.
قبل از آشنایی با تفاوت استیل 420 و 430، شما را با استیل گرید 430 آشنا میکنیم. فولاد ضد زنگ 430 از جمله فولادهای فریتی بوده که حاوی مقدار زیادی عنصر کروم است و به دلیل شکل پذیری بالا و مقاومت در برابر خوردگی شناخته شده است.
توانایی این استیل در مقاومت در برابر مواد شیمیایی، آن را برای کاربردهای حساس مختلف که در آن مواد شیمیایی دخیل هستند، ایده آل میکند. همچنین در برابر برخی اسیدها مانند اسید نیتریک مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. استفاده از عنصر مولیبدن در استیل 430 به منظور افزایش خاصیت مقاومت در برابر خوردگی این استیل است.
در میان تعداد زیادی از گریدهای استیل ضد زنگ، دو گرید 420 و 430 به عنوان کاربردیترین نمونههای این سری مورد توجه است، این دو گرید دارای شباهتهای فراوانی بوده اما به دلیل ساختار متفاوت با تفاوت کمی با هم دارند و در صنایع مختلفی استفاده میشوند.
استیل گرید 420 دارای مقدار نسبتاً بالاتری از فلز کروم نسبت به فولاد ضد زنگ 420 بوده و این دلیل اصلی سختی فیزیکی آن نسبت به استیل 430 است.
از جمله یکی از مهمترین تفاوت استیل 420 و 430، فرق آنها در مقاومت در برابر خوردگی است. استیل 420 در برابر عوامل خورنده مختلف مانند اسیدهای ملایم، آب شیرین، مواد قلیایی مواد غذایی مقاوم است. برای بهبود و افزایش مقاومت این فولاد ضد زنگ یک سطح صاف بر روی آن اعمال میکنند.
با این حال، مقاومت در برابر خوردگی استیل گرید 420 هنگامی که در معرض شرایط آنیل قرار میگیرد کاهش مییابد. از این رو از نظر مقاومت در برابر خوردگی پایینتر از فولاد 430 است.
از سوی دیگر فولاد ضد زنگ 430 مقاومت در برابر خوردگی بالاتری دارد. این نوع استیل نه تنها در برابر خوردگی مقاوم بوده بلکه در برابر ترکهایی که می تواند منجر به خوردگی فلزات شود نیز مقاوم است. استیل 430 در برابر مخربترین مواد شیمیایی مانند اسید آلی مقاومت خوبی دارد. با این مقایسه کاملاً واضح بوده که استیل 430 دارای خاصیت مقاومت در برابر خوردگی بهتر و بالاتری نسبت به استیل گرید 420 است.
داشتن مقاومت در برابر حرارت یکی دیگر از تفاوت استیل 420 و 430 محسوب میشود. استیل درجه 420 توانسته مقاومت حرارتی پایداری تا 650 درجه سانتیگراد را حفظ کند و توانایی تحمل دمای بالاتر از آن را نداشته و دمای بیش از 650 درجه سانتیگراد اکسیداسیون را تجربه خواهد کرد.
از سوی دیگر استیل 430 میتواند دمای 870 درجه سانتیگراد را حفظ کرده و با این حال، استیل بعد از گرم شدن طولانی در دمای اتاق، شکننده میشود. برای حل این مشکل از طریق آنیلکاری آن را به حداقل میرسانند. از این رو از استیل 430 برای کاربردهای با دمای بالا نسبت به فولاد ضد زنگ 420 استفاده میکنند.
با توجه به ساختار، خواص شیمیایی و فیزیکی هر نوع گرید استیل از آنها برای ساخت قطعات گوناگونی استفاده میکنند. اما فولاد ضد زنگ 430 برای کاربردهای قویتر از استیل 420 مناسب است. در ادامه شما را با تفاوت استیل 420 و 430 از نظر کاربرد آشنا میکنیم.
تفاوت در بین این دو فولاد آلیاژی شامل مقاومت در برابر گرما، کاربرد، خاصیت شکلپذیری و مقاومت در برابر خوردگی است. به عنوان مثال استیل 420 مقاومت مناسبی در برابر خوردگی و حرارت داشته ولی استیل گرید 430، میزان کروم و مولیبدن بالای داشته از این رو مقاومت متمرکزی در برابر خوردگی دارد. در این مطلب از سایت ثامن تجارت در مورد تفاوت استیل 420 و 430 توضیح دادیم. برای خرید ورق استیل، لوله استیل، میلگرد استیل و… خرید خود را از طریق فروشگاه ثامن تجارت انجام دهید.