مشاوره و فروش
02137163
tellphone

داربست چیست و چه نوع داربست هایی داریم؟

852350 image1621923638 2
۱۷ آذر ۱۴۰۳
47 بازدید

داربست، یکی از تجهیزات موقتی است که در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث می‌شود تا دسترسی به نقاط بالاتر، راحت‌تر باشد. داربست‌ها می‌توانند از چوب و یا فلز باشند. در بعضی موارد به جای کلمه داربست از واژه «اسکافولد» نیز استفاده می‌شود. فروشگاه اینترنتی ثامن تجارت از دسته فروشگاه‌های اینترنتی و بدون واسطه‌ای می‌باشد که به صورت مستقیم از طریق این سایت معتبر می‌توانید انواع آهن آلات ساختمانی خریداری کنید. در ادامه این مطلب وبسایت ثامن تجارت بیان کرده‌ایم که داربست چیست و چه نوع داربست‌هایی داریم و همچنین می‌توانید عوامل موثر بر قیمت و وزن لوله داربست را نیز مشاهده نمایید.

داربست چیست و چه نوع داربست هایی داریم؟

داربست‌ها از جمله سازه‌های موقتی می‌باشند که به جهت حمایت از سازه‌های اصلی، از آنها استفاده می‌شود. اصولا امروزه از داربست‌ها به عنوان یک کمکی در کارهای مختلفی استفاده می‌کنند و کاربرد داربست‌ها بسیار زیاد می‌باشد و نقش بسیار پر رنگی نیز در ساختمان‌سازی دارند. از دسته مهم‌ترین کاربرد داربست در ساختمان‌سازی عبارتند از:

  1. دسترسی راحت و آسان به مکان و قسمت‌های سخت و بلند در ساختمان‌ها
  2. حمایت از ساختار اصلی ساختمان‌های در حال تعمیر و یا ساخت

آشنایی با داربست و داربست کشی

در اصل به دلیل اینکه داربست به عنوان یک حمایت‌کننده در بخش‌های اصلی ساختمان‌سازی می‌باشد، در بخش‌هایی که ارتفاع بیش از دو متر باشد نیازمند داربست‌کشی می‌شوید و در نظر داشته باشید که بستن داربست، خود نیازمند مهارت‌های خاصی است چرا که اگر کوچک‌ترین خطا و اشتباهی در زمان بستن داربست‌ها پیش بیاید، قطعاً خطرات جانی جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

انواع داربست:

برای داربست‌بندی و نصب داربست روش‌های مختلفی وجود دارد، از جمله داربست معلق، داربست پایه‌دار، داربست چکشی، داربست مثلثی و غیره که به طور دقیق، به توضیح آنها می‌پردازیم.

داربست معلق

کاربرد داربست معلق زمانی است که پیاده‌سازی داربست از سطح زمین ممکن نیست. این نوع داربست که به دیواره ساختمان تکیه داده می‌شود از سطح ساختمان به صورت یک سکوی پیش‌آمده بیرون زده می‌شود.

داربست پایه دار

در این نوع داربست پایه‌ها باید کاملا مهار شده و نباید بیش از سه ردیف باشند. برای بالا و پایین رفتن در این نوع داربست از نردبان استفاده می‌شود. کاربرد داربست پایه دار هنگامی است که نیاز به برپایی سریع  داربست باشد.

داربست مثلثی

این نوع داربست از فریم‌های مثلثی در اندازه‌های 0.5، 0.75 و 1 متری تشکیل می‌شوند که به یکدیگر متصل می‌شوند و در قسمت بالای آن یک سرجک قابل ریگلاژ قرار می‌گیرد تا ارتفاع آنرا تنظیم کند. برپایی داربست مثلثی نیاز به ابزار یا مهارت خاصی ندارد و مزیت آن همین سهولت در نصب و باز کردن داربست است. از جمله مواردی که معمولا از داربست مثلثی استفاده می‌شود، می‌توان به برپایی نمایشگاه‌ها و غرفه‌ها اشاره کرد.

داربست چکشی

این نوع داربست متشکل از پایه‌های قائم و مهارهای افقی است. طول داربست چکشی در اندازه‌های 0.5، 1، 1.5، 2.5 و 3 متری می‌باشد که با قرار گرفتن سرجک قابل ریگلاژ در قسمت بالایی و پایه جک‌های قابل ریگلاژ در قسمت پایینی داربست می‌توان آن را برای هر ارتفاعی تنظیم کرد. مهارهای افقی به سادگی و با ضربه چکش نصب می‌شوند و اتصال پایه‌های داربست به یکدیگر نیز با مغزی و پین صورت می‌گیرد. داربست چکشی نیز دارای سرعت بالا و سهولت در نصب و باز شدن می‌باشد.

انواع داربست ایمنی

چگونه داربست ببندیم؟

ایمنی داربست اهمیت بسیار زیادی دارد و در سازه‌هایی که ارتفاعی بیش از ۱ یا ۲ متر دارند بستن داربست بسیار ضروری می‌باشد. امروزه سازه‌ها دارای ارتفاعی بیش از یک متر هستند و به همین دلیل یکی از اجزای اساسی در پروژه‌های عمرانی داربست‌ها هستند. به دلیل اینکه ایمنی داربست مستقیم با جان انسان‌ها سر و کار دارد، باید در زمان بستن داربست تمامی نکات ایمنی رعایت شوند تا از بروز حادثه جلوگیری شود.

برای بستن داربست، تنها این کار را به افراد متخصص سپرده و توجه کنید که در بستن داربست از تمامی اجزای تشکیل‌دهنده آن به درستی استفاده کنید.

اتصالات داربست:

لوله‌های داربستی توسط اتصالات داربستی از جمله بست داربستی سبک و سنگین، بست رابط، بست تک‌پیچ، بست گردون و … به یکدیگر متصل می‌شوند.

اجزاء داربست:

ستون داربست، لوله‌های سرتا سر افقی، لوله‌های زیر تخته‌ای، شمع مایل، پل، قید، لوله‌های مهار، بست و اتصالات و … از اجزای داربست هستند که با توجه به کاربرد مورد نظر و نوع داربست‌بندی به صورت‌های مختلف متصل می‌شوند.

نکات ایمنی در رابطه با نصب داربست:

ساخت داربست نیاز به مهارت دارد زیرا در صورت عدم رعایت نکات ایمنی در هنگام نصب ممکن است منجربه تلفات جانی شود. نصب داربست اگر به صورت صحیح و با رعایت نکات ایمنی انجام شود، یک اتیکت سبز بر روی آن قرار می‌گیرد.

کاربرد داربست:

کاربرد اصلی داربست جهت دسترسی به نقاط دشوار هنگام ساخت یا تعمیر یک سازه می‌باشد. گاهی اوقات نیز از داربست جهت تکیه‌گاه و محکم‌کاری برای بخشی از دیگر سازه‌ها استفاده می‌شود. لوله‌های فلزی به قطر 5 سانتی متر به ضخامت‌های مختلف که در طول 6 متر تولید می‌شوند و با توجه به نوع کاربرد آن در اندازه‌های مختلف برش داده می‌شوند.

چگونه داربست ببندیم

کلام آخر

همانطور که می‌دانید داربست‌ها سازه‌های فلزی هستند که دارای اتصالات مختلفی نیز می‌باشند که نصب آنها مستلزم رعایت کردن قوانینی خاص می‌باشد و همچنین از مهم‌ترین نکاتی که برای نصب داربست وجود دارد در این است که باید کارگران را بیمه کنند تا اگر اتفاقی افتاد جان آنها در خطر نیفتد.
قیمت لوله داربست تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد و شما به عنوان یک خریدار، در زمان خرید لوله داربست، لوله مانیسمان، لوله گالوانیزه، لوله درزدار و… باید به آنها توجه داشته باشید.
ضمناً، گروه صنعتی ثامن تجارت از دسته فروشندگان مستیقم و بدون واسطه در زمینه فروش آهن‌آلات ساختمانی می‌باشد و شما می‌توانید چه برای استعلام قیمت لوله داربستی و چه برای خرید دیگر محصولات، با مشاوران مجرب ما در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط