در مقاله زیر به تعریف ناودانی و انواع آن و همچنین فرآیند تولید آنها پرداختیم. جهت آشنایی با این مقطع فولادی و انواع استاندارد آن، برای خرید بهتر دانشنامه ای که از سوی کارشناسان ثامن تجارت در این زمینه تهیه شده را مطالعه فرمایید. همچنین می توانید قیمت انواع ناودانی را در وب سایت ثامن تجارت مشاهده فرمایید.
معنای ناودانی بر حسب واژه انگلیسی channel beam به معنای آبراه می باشد. در اینجا منظور از ناودانی یکی از مقاطع فولادی مورد استفاده در ساخت و ساز می باشد که از نوع پروفیل های باز محسوب می شود. سطح مقطع ناودانی به شکل U انگلیسی می باشد که از دو بال افقی متصل به یک جان عمودی تشکیل شده است.
اغلب ناودانی های تولید شده بر اساس استاندارد اروپایی DIN_1026 می باشد. ناودانی های تولید شده بر اساس این نوع استاندارد به 2 دسته تقسیم می شود:
ناودانی ها باز لحاظ وزن به دو نوع ناودانی سبک و ناودانی سنگین تقسیم بندی می شوند:
ناودانی سبک: ناودانی های سبک به ناودانی گفته می شود که وزن آنها از وزن درج شده در جدول اشتال پروفیل ناودانی پایین تر می باشد. اغلب ناودانی های سبک تولید شده، از کشور های روسیه و ایران می باشد. استفاده از آن ها در مواردی کاربرد دارد که فشار زیادی بر آنها وارد نیست مانند ساخت اتاق کامیون، ساخت چهارچوب، ترمیم و بازسازی بناها و … . استاندارد به کار رفته در این نوع پروفیل استاندارد روسی Gost8240
ناودانی سنگین: ناودانی های سنگین طبق استاندارد UNP و منطبق بر وزن جدول اشتال پروفیل ناودانی می باشد و اغلب کاربرد آن ها در سازه ها جهت ساخت تیرها، ستون و خرپا می باشد. ناودانی های سنگین منطبق بر استاندارد اروپایی DIN1026 می باشد.
ناودانی ها از لحاظ شکل ظاهری به 2 دسته ساده و مشبک تقسیم بندی می شود:
فرآیند تولید ناودانی به دو صورت پرسی و فابریک صورت می گیرد:
جدول اشتال ناودانی به صورت زیر می باشد که وزن هر سایز منطبق بر ناودانی های UNP با استاندارد DIN1026 به صورت 6متری می باشد.
فولاد شکفته مشهد: ناودانی های شکفته معمولا دارای وزن پایین تری نسبت به جدول اشتال ناودانی هستند. ناودانی های شکفته در سایز های 6، 8، 10، 12، 14 و 16 در طول 12 و 6 متر تولید می شوند.
از دیگر کارخانه های تولید کننده ناودانی می توان به فولاد تهران، فایکو و صنایع فولاد توس اشاره کرد.
ناودانی های وارداتی اروپایی که در مقایسه با سایر ناودانی ها دارای وزن سنگین تر و ضخامت بیشتری می باشد، جهت مصارف صنعتی و خاص مورد استفاده قرار می گیرد. ناودانی های اروپایی در سایز های 4 و 5 به صورت 6متری و در سایزهای 6 الی 40 سانتی متر به صورت 12 متری موجود می باشد. امیدواریم از مقاله فوق که از سوی وب سایت ثامن تجارت تهیه گردیده بود راضی بوده باشید. با مطالعه دانشنامه فوق در رابطه با انواع ناودانی ، مشخصات و کاربرد آن ها آشنا شدید حال برای مطالعه دیگر دانشنامه های مرتبط به لیست دانشنامه های آهن آلات در سایت ثامن تجارت مراجعه کنید.