پروفیل چیست؟ واژه پروفیل اکثر مقاطع آهن را شامل میشود و به طور کلی به دو نوع پروفیلهای باز (نبشی، تیرآهن، ناودانی و میلگرد) و پروفیلهای بسته (لوله و قوطی) تقسیمبندی میشود. اما ما در این مقاله از ثامن تجارت قصد داریم به پروفیلهای بسته مربع و مستطیلشکل یا همان قوطیها بپردازیم.
برای تولید پروفیل معمولاً از رول ورق کارخانههای «مبارکه» یا «فولاد خوزستان» یا در برخی موارد پروفیلهای وارداتی استفاده میکنند که اغلب دارای استاندارد ST37 هستند. به این صورت که رول ورق پس از عبور از غلطک صاف میشود و طبق اندازه پروفیل مورد نظر برش داده میشود سپس از غلطکهای مربوطه عبور کرده تا خم مورد نظر به روی آن ایجاد شود در نهایت دو لبه آن جوش خورده و قوطی نهایی شکل میگیرد.
میدانیم که عمده مصرف پروفیلها برای ساخت چهارچوب در و پنجره میباشد که برای این منظور از پروفیلهای سپری، کلافی، لنگهدری، چهارچوب ساده، چهارچوب فرانسه، چهارچوب مکزیکی و پروفیلهای مستطیل شکل استفاده میشود.
از ابعاد کوچک پروفیلهای مربع و مستطیل نیز جهت نردهکشی حیاط خانه، راهپله، پیاده رو، کارخانهها و نردهکشی در و پنجرههای فلزی استفاده میشود.
مقاطع بزرگ پروفیل نیز در ساخت ستون و اسکلت فلزی کاربرد دارد که به آنها «ستونی» نیز گفته می شود. از پروفیل های Z نیز در پوشش سقف سولهها میتوان استفاده کرد. ساخت پایههای میز و صندلی، ساخت قفسههای مختلف و صنعتهای مختلف از جمله صنعت خودروسازی از دیگر موارد کاربرد قوطیها است.
برای تولید قوطیها از ورق های 0.3 الی 15 میل جهت مصارف مختلف استفاده میشود. قوطیها جهت مصارف ساختمانی که اغلب برای ساخت در و پنجره مورد استفاده قرار میگیرند ، معمولا دارای ضخامت 2 میلیمتر هستند. قوطیهای سبک 0.3 الی 1 میل را اصطلاحا پروفیل مبلی مینامند. قوطیهای صنعتی یا ستونی با ضخامتهای بالا معمولا به صورت 12 متری تولید میشوند که جهت خرید قوطی میتوانید از قیمت قوطی پروفیل آهنی از درب کارخانه مطلع شوید.